5 Mart 2009 Perşembe

Günü bile olan kadın şeysi

'En içten dileklerimle','Sevgilerimle' gibi biten mektuplardan nefret etmişimdir hep.Bayağı ve banal cümleciklerin dışında kalmaya çalıştıkça,daha samimi olursun ister istemez.Ve samimiyet,kendince güzel de olsa,senin yaklaşımın,karşındakinin seni anlamlandırdığı kadardır.Bana içten bişey dilensin istemem hiç.
Aramadığım,sormadığım,aramayıp,sormayan insanlar sevgilerini belirtmesinler bana.
Siklamen,çivit mavisi gibi renklerden,Hakan Peker'den nasıl nefret ediyorsam,kadınlardan da öyle nefret ederim uzuncadır.Hepsi birer makyaj eseridir gözümde.Sadece fiziksel makyaj değil.Duygusal makyajlardan özellikle iğreniyorum.
Kadın dediğin bir jöledir.Hoşlandığı,birlikte olduğu,fuck buddy olduğu ve her ne tarz bir ilişkiyse yaşadıkları,orada erkeğin kabının şeklini alandır.Sırf adam seviyor diye götü ata ata korku filmi izleyen,sigarasını değiştiren,saçını başını boyayan.
Sonra ilişkileri bittiğinde veya üzerinden zaman geçtiğindeeski resimlerine bakıp şahsiyetsizce ve şuh bir kahkahayla 'ayol ne günlermiş ne biçimmişiz şu tipe bak' demekte bir beisgörmezler.Albüm kapanır,yeni girdikleri kabın verdiği şekilde hareket edebilmek için,kuaför randevülerini hatırlarlar.
Ben hep benzinli motorları daha çok sevmişimdir kadınlardan.Bana daha çok zevk vermişlerdir.Uğraşısı azdır.
Motor'a gazı verdiğin zaman,yolunu alırsın,ilerlersin,keyfine bakarsın.
Kadın'a gazı (burasını sen adlandır.Sevgi de,ilgi de,şefkat de) verdiğin zaman olanları hepimiz biliyoruz.
Ne yazık ki bunların bir rölanti ayarı yoktur bir tornavida yardımıyla düzeltesin.
Aslında ne kadar patetik,ezik ve aşağılayıcı bir erkek yaklaşımı değil mi bu?
Değil!
Herkes kendi yaşadıklarından belirli çıkarımlar yapar ve belirli bir görüşü benimser.
Bana bugün ilgisiz,dengesiz,rahatsız,huzursuz ve sayılabilecek hertürlü negatif şeyi söylerler.
Herkes zanneder ki bu benim doğumumdan beri süregelen bir olaydır.
Değildir canım,değildir güzelim.
Bu,sütten ağzı yananın,yoğurda küfretmesidir!
Eskiden yaşadıklarımın karşısında,kurunun yanında yaşı da yakmamdır.Ama haksız da değilimdir hani!
Çünkü en masum kadının bile aklında milyonlarca soru işareti ve hinlik vardır erkeklerle ilgili.Sevgilisinden ayrılmıştır,üzgün olması gerekir.Üzgündür de.Günahını almayalım.Hemen başkasına meyillenir! Bu arada eski sevgiliyle görüşmeler başlar tekrar.Bu sefer meyillendiği tarafa bunu söyleyemez,eski sevgiliye onu söyleyemez.Ha bu arada,bir üçüncü,bir dördüncü,böyle bir top on listesini andırırcasına yapılmış bir listesi vardır kafasında.
Eğer sen bi kadından hoşlanıyorsan,kim olduğu hiç önemli değil,kaçıncı sırada olduğunu hiç bilemezsin.Birlikte de olsanız,hep bilirsin ki o an kapıdançıksan,kafasında mutlaka birisi vardır koşup kollarına atlayabileceği.Ne yaparsan yap,hiçbirzaman eksiksiz,mükemmel olamazsın.Hep senineksiklerini kapatan,sevdiği,özendiği birşeyler bulduğu bir erkek vardır çevrelerinde.
Sevgilisi olan erkekleri baştan çıkarmaya çalışmak-çıkartmak gibi özel zevkleri de vardır.Yoksa bile,onlarla bişekilde undercover bi ilişki yaşamakta,yancılık yapmakta hiç bir suç,dert,tasa görmezler.Kendileri de erkek arkadaşları varken seninle görüşürler.Sen başka birinden duymaz,biyerde görmez falan isen,hiçbişekilde öğrenemezsin.Gıkları çıkmaz o adamla ilgili.Sonra bulur çıkarır vurursun yüzüne,dünya'da görülmemiş bir pişkinlikle,aptala,salağa yatarlar.
İşte öldürme güdüsünün tepe noktası da budur.En çok burada istersin birini boğazlamayı.
Ama yapmazsın.
Mantıklı olup,düşünmeye çalışırsın,mantığa dayanan tek bir nokta bulamazsın.Bulamayınca doğal olarak uzaklaştırırsın onu hayatından.Allem eder kallem eder yine bişekilde girer senin hayatına.Bu sefer süreç tersine işlemeye başlar eğer aptalsan.
Zırhını çıkardığın an,ilgini belli ettiğin an,sıçtığının resmidir.Hiçbirzaman bi denge yoktur.Olmayacaktır da.
Bu sefer istenmeyen,aranmayan,sorulmayan sen olursun.Aradığın,sorduğun zaman da rahatsız eden,irrite eden olursun.
Ağa takılan balık gibi,çırpındıkça daha da dolanırsın.Ve sonra bir hareketle,kötü insan olarak teşhir edilirsin insanlara.
Utanmadan da yaparlar bunu.
Halbuki bunların hiçbirini istememişsindir sen başında.Aklından geçen şey bu değildir.
Ama olursun işte.Ve ağzını açıp hiçbişey söyleyemezsin.Söylesen de adın konmuştur bikere.
Kötü bir cover gibisindir artık.Başkası eliyle yapılan,sana mal edilen..
Sonra da böyle düşündüğün için kötü olursun bide.
Süper valla!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder