3 Mart 2009 Salı

Bir varmış,bir yokmuş..

Bir varmis,bir yokmus diye baslayan hikayeleri sacma bulan,yani daha hikaye baslamadan yanlis oldugunu goremeyenleri goren bir tip canlansa.
Bir varmis,bir yokmus.Madem bir yoktu,diger bir nasil olmus?Bir ya vardir,yada yok.Belki birileri vardir.
Belki hikayeyi anlatan,birileri varmis diye baslamak ister velhasil o birilerinden arindirmak ister kendini,anlattigi bir hikaye bile olsa.Kendine sorsaniz kimse yok der,sadecebir varmis.Benim hesabim onla.Fakat icinden gecer Cesur Yurek'in son sahnesi.Ozgurluk diye bagirip evet birileri varmis demek ister ama nafile.Yani yurek var belki ama,soyleyecek kadar cesur degil.Zaten oda Mel Gibson degil...
Ozgurlukten cok 'ozgu'lukle ilgilenen biri olsa gerek diye dusunurken,'kendine ozgur'diye noktaliyor kendini.Kelime oyunlariyla kafa karistirmaya calisirken,inceden anafikri anlatmaya calisiyor dolambacli yoldan.Nabza gore serbet veriyor.Yani o konusacak,sen bulmaca cozeceksin.Istedigi zaten bu.Olayi basindan almasi imkansiz.Cunku sonunu baglarken,basini dusunemeyecek kadar mesgul.Yani padisahtan once sadrazami kafaya alacak kadar akilli.Sen sadrazama anlat,o padisahi ikna etsin.Kendisi mal sahibi olup kosede beklerken,sadrazam gitsin pazarlamaci olarak.Padisahi kandiramazsa,kellesi giden o olacak. Suctan once suc mahalini hesaplayan,sucu islemeden delil birakan bir psikopat.Delil var,mahal var,suc yok.Demek ki telasa mahal var.Isin kotusu,birde gorgu tanigi bulmak var...
Mekana girer girmez,gizli kameralarin yerlerini bulan adam.Biliyor ki,kameralar gozlerde gizli.Hafizalar var ve ozellikleri yorum yapmalari.Gozlu kameralara oynayan bir deli.
O,yorum sorusuna baslamadan,olaya ogelerden basliyor,bir virus atiyor beyinlere ve hala kafa karistiriyor.Islenmemis suca,gorgu tanigi olusturuyor.Ardindan onlardan biri oluyor.
Hesap verir gibi yapip,hesap soran oluyor.Yalandan gozleri doluyor,Bir konusup bir susuyor.Hayati oyun,hayati roman,hayati polisiye.Savci da o oluyor hakim de.Adaletin onunde,kendine adil oluyor.Savci olup soruyor,avukat olup savunuyor,muvekkil sucsuz olup cevapliyor,hakim olup kendi cezasini veriyor.
Maymunlar cehennemini izlerken,essekler cennetini dusluyor.Hayati aylik senetlere boluyor.Her ay bitiminde,bir yaprak yirtiyor,senet niyetine.Anlasmasinin doldugunu farkediyor.
Hersey iyi guzel de,hikayedeki birileri nerede diye sordugunda,onu soylemesinin suc oldugunu soyluyor.O anda uyaniyorsun.Cunku eger sucu islerse,gorgu tanigi olmak var...
Demekki sormak,kurcalamakta sucmus.Yerli yerinde kalsin.
Bir varmis,bir yokmus...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder